duminică, 13 februarie 2011

Schitul Daniil Sihastru din muntii Putnei in poze

La schhitul Sfantul Daniil Sihastru din Obcinele Bucovinei nu am mai ajuns de mult. Multumesc insa mult colaboratoarei mele Madalina pentru ca ne-a pus la dispozitie aceste poze.

La acest schit nu se ajunge usor. Cand am mai fost eu aici, am plecat de la M-rea Putna pe jos spre M-rea Sihastria Putnei si de aici pe drumul forestier pana la un moment dat cand a trebuit sa sui muntele prin padure. Foarte frumos! Eram in mijlocul naturii, in mijlocul padurii. Se auzea susurul paraului, fosnetul padurii. Drumul era insemnat pe copaci, dupa care trebuia sa te iei neaparat altfel riscand sa te pierzi.

Odata ajuns sus, nu mi-a venit sa cred ochilor ce peisaje mirifice pot vedea. Nu stiam ca exista asa ceva in tara noastra. Cei care veti dori sa ajungeti aici, sa veniti insotiti si neaparat cu umbrela! Drumul nu e scurt. De la Putna sunt vreo 3-4 km spre Sihastria Putnei iar de aici pana sus la schit cred ca inca vreo 6-7 km. Pacat ca nu se poate ajunge cu masina organizat cum mergem de regula in pelerinaje. Dar cred ca asa e mai bine deoarece, se pastreaza aceste locuri asa virgine in splendoarea lor.

Merita sa faceti acest efort, insa asigurati-va ca veti avea vreme buna!














Related Posts

Schitul Daniil Sihastru din muntii Putnei in poze
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

2 comentarii

Tulis comentarii
avatar
14 februarie 2011 la 04:01

Mănăstirea Sfântul Daniil Sihastrul a fost ridicată de Protosinghel Pamvo în anul 1991 şi sfinţită la 28 decembrie 1992. are randuială athonită: slujbele se fac noaptea(începând cu orele 03:00 până la 07:30 :
miezonoptica+utrenia+ceasurile 1,3 şi 6+liturghia+acatist),inainte nu au avut acces femeile si se pare ca o sa se revina la aceasta hotarare.Mănăstirea a fost distrusă aproape în întregime de un incendiu în ianuarie 2009, însă, biserica mare a fost neatinsă de foc.In prezent lucrarile de refacere sunt pe sfarsite.Sunt 8 vietuitori (4 parinti si 4 frati nou veniti)
Acces la mănăstire:
-din Suceava spre Rădăuţi pe DJ178c, spre nord, 24 km, stânga în Vicovul de Sus, pe DN2H10 km, până în Putna, pe langă Mănăstirea Putna, 3,5 km, dreapta la Sihăstria Putnei, 4,5 km drum în munte(nu este acces pentru autovehicule)
sau
-prin Straja, această variantă este mai uşoară, dar mai lungă şi permite accesul la mănăstire doar cu maşini de teren(mănăstirea fiind la o altitudine de 1100m, accesul maşinilor spre mănăstire este aproape imposibil şi datorită drumului forestier necorespunzător).

Reply
avatar
eu
15 februarie 2011 la 00:41

Multumim frumos Madalina!

Reply